Seara culturala Ungureasca, 19 martie, ora 18.00

afis seara ungureasca

Seara culturala ungureasca – prilej de interactiune si buna dispozitie pentru parinti.
Cu ocazia zilei de 15 martie, Asociatia Parinte inFloresti a initiat organizarea unei seri culturale unguresti dedicata tuturor parintilor dornici sa petreaca timp liber de calitate impreuna cu copii, intr-un cadru prietenos si bucurandu-se de o experienta culturala deosebita. Partenerii asociatiei in organizarea acestui eveniment au fost: Gradinita Reformata Csemete care a fost si gazda evenimentului, agentia de turism Pacha Tour si restaurantul cu specific unguresc Mikó. Seara a debutat cu o prezentare detaliata a Ungariei, sustinuta de catre dna Andrea Alex, manager Pacha Tour; dansa a oferit participantilor informatii referitoare la cele mai importante atractii turistice din aceasta tara si a raspuns intrebarilor legate de cele mai potrivite locatii destinate familiilor cu copii ce doresc sa petreaca o vacanta minunata in Ungaria.
A urmat apoi un dans traditional unguresc pregatit de catre familia Tohotni care a venit la intalnire purtand costume traditionale specifice zonei Marosmagyaró (Alunisul de Mures) si un moment dragut de joaca si dans oferit cu mare bucurie de catre copilasii indrumati de catre dna Lészai Emőke, directoarea gradinitei Csemete. Seara a fost desavarsita si din punct de vedere gastronomic, datorita prezentei dlui Kovács Zsolt, managerul restaurantului Mikó, care a invitat oaspetii sa ciocneasca un pahar de vin si sa deguste specialitati unguresti precum paprikas de pui, de somn, limba de vita in sos vanatoresc, clatite cu carne “Hortobágyi” etc. Acestea au fost savurate alaturi de gulasul delicios pregatit de personalul gradinitei si de alte ‘bunatati’ aduse de catre participanti, printre care bineinteles si traditionalul kurtos kalacs.
Intregul eveniment a fost apreciat si a bucurat toti invitatii, incepand de la copii si pana la parintii membri ai asociatiei sau ai caror copii beneficiaza de ingrijire si educatie la gradinita Csemete. La intalnire au participat si dna Dr. Arányi Andrea, consul maghiar precum si voluntarele Sara Silva, Tania Mendes, Stephanie Brunsen si Marie Otteken, care lucreaza la Csemete in cadrul proiectului European Voluntary Service,  Tineret in Actiune.
Asociatia Parinte inFloresti este un centru modern de informare, educare si recreere destinat parintilor, avand ca si obiective: inchegarea comunitatii de parinti, crearea unui program interesant si diversificat de activitati pentru acestia (cu tematica sanatate, educatie, parenting, handmade si divertisment) si promovarea unui stil de viata sanatos in familie. Pentru alte informatii sau detalii legate de programul lunar de activitati al asociatiei, va rugam sa vizitati www.parinteinfloresti.ro.

Pentru luna viitoare, vom pregati o seara culturala olandeza intrucat in 30 aprilie este ziua nationala a acestei tari ! deci, olandezi zburatori din toate colturile Florestiului, uniti-va cu noi ca sa organizam impreuna o seara frumoasa ! :-)))

IMG_5188 IMG_5211 IMG_5221 IMG_5299 IMG_5436
Mai jos anuntul initial de participare:
Demaram in curand si seria serilor culturale 🙂 si datorita faptului ca in 15 martie este ziua Ungariei, am ales aceasta tara pentru a organiza o seara culturala ungureasca in 19 martie, ora 18.00 la gradinita Csemete de pe str. Paris nr. 13.
Prin urmare, va invitam sa descoperiti Ungaria dpdv vizual, gustativ, olfactiv etc 🙂 si sa ne sprijiniti in promovarea evenimentului daca doriti, am atasat afisul in acest sens.
Am ales ca si parteneri in organizarea petrecerii pe Pacha tour si gradinita Csemete, cu ajutorul lor vom avea urmatoarele activitati pe parcursul serii :

– vom viziona destinatii turistice din Ungaria, partenerul nostru Pacha Tour care este o agentie de turism va pregati momentul
– vom degusta bunatati unguresti aduse de participanti
– vom audia muzica ungureasca 
– vom juca diverse jocuri specifice unguresti
– ne vom bucura de un moment de dansuri populare traditionale pregatit de copilasii de la grupa mare de la gradi.
Posted in Educatie

Urmărește-ne pe Facebook