Un pom+o familie = implicare

copac + set-icons-people-love-family

Un pom+o familie = implicare

 

Pe scurt, este vorba despre reinvierea Livezii Satului, asa cum se numea mai demult, de catre parinti dornici sa petreaca timp cu intreaga familie, in natura, facand ceva folositor. Vom avea ajutorul unui horticultor, clesti ca sa curatam pomii, de ceva solutii potrivite si de mult chef de lucru.

Fiecare familie isi alege un pom si il ingrijeste pe parcursul lunii martie urmand sfatul specialistului si asociatia promoveaza proiectul, il organizeaza si achizitioneaza cele necesare ( sigur ca pot veni si oamenii de acasa cu cele necesare daca au si daca doresc )

un pom plus o familie

 

Update: Exista cateva aspecte ale proiectului ‘ verde ‘ pe care dorim sa vi le comunicam pentru a avea o imagine de ansamblu asupra lui si pentru a ne putea sprijini si dvs in masura posibilitatilor:
1. livada apartine mai multor proprietari particulari; a fost un efort destul de mare si de indelungat ca sa obtinem acordul scris al unuia dintre ei pentru a avea acces pe proprietate in vederea ingrijirii pomilor;
2. am verificat cu dl. Pop de la Nea garden situatia pomilor doar de pe parcela de 5000 mp pentru care am obtinut acces. Oricum dansul a spus ca la o prima vedere situatia pare a fi generalizata, adica toti pomii din livada sunt in aceeasi conditie.
3. Pomii sunt foarte batrani si bolnavi; o activitate in livada ar presupune initial taierea lor brutala cu fierastraie si drujbe ( nu o toaletare usoara cum am crezut initial ) iar rezultatele ar fi incerte datorita faptului ca livada nu este ingradita si animalele o distrug.
4. un alt aspect, deloc de neglijat, este educatia pe care am oferi-o copiilor in aceste conditii; ar vedea o actiune brutala asupra pomilor, o livada macelarita si care in timp nici nu are sanse sa reinvie.

Avand in vedere cele de mai sus, am considerat ca este cazul sa ne reorientam catre plantarea de pomi noi pe un alt teren( de preferinta ingradit sau fara accesul animalelor ); in acest fel, ar fi vorba despre un proiect pe termen lung care ar oferi urmatoarele avantaje familiilor implicate :
– posibilitatea sa isi aleaga propriul pom fructifer in functie de preferinte
– realizarea unei arhitecturi peisagistice a terenului
– copiii ar putea invata ce inseamna sa cresti un pomisor inca de la inceput
– rezultatele concrete ale proiectului se pot urmari de la șezon la sezon, de la an la an.

Tagged with: , , , , ,
Posted in Divertisment, Handmade, Parenting

Urmărește-ne pe Facebook